Συλλεκτικές μοτοσυκλέτες με ιδιαίτερη αξία, συγκεντρώθηκαν για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη. Ήταν μια γιορτή για τους μύστες των δύο τροχών και για όσους ήθελαν να κάνουν βουτιά στην ιστορία και την τέχνη, που περιβάλει την τεχνολογική εξέλιξη της μοτοσυκλέτας. Παράλληλα το CVC MOTORCYCLE FESTIVAL σηματοδότησε με εμβληματικό τρόπο την επαναδραστηριοποίηση του ΜΟΒΕ. Ο λέσχη με την βαριά ιστορία και το παλαιότερο εν ενεργεία καταστατικό (1931) επέστρεψε δυναμικά. Η εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στον συναυλιακό χώρο του SOUL στις 11 & 12 Οκτωβρίου, υπήρξε αφορμή να βγουν από τα γκαράζ, τις αποθήκες, ακόμη και από τα σαλόνια συλλεκτών, σπάνιες μοτοσυκλέτες που με τεράστια αξία.

Ιστορικά δίκυκλα όπως η BMW R 51 με το sidecar (1951), η HOREX REGINA 350 του 1953, η VESPA T4 150 του 1958 και η DUCATI 125 TS του 1959. Μοναδικές κατασκευές όπως η DUCATI LEFAS και το KAWASAKI DRAGSTER 2600cc με τους δύο κινητήρες του Χρήστου Λιλλή. Custom choppers όπως το γλυπτό HD 1200 SPORTSTER «ΠΑΣΙΦΑΗ» και οι δημιουργίες του Φώτη Λάζου και της Motor Ace. Πρωτότυπα Café Racers που κουβαλούσαν τόση δουλειά και δημιουργικότητα…. Και βέβαια δεκάδες μοτοσυκλέτες από την χρυσή περίοδο 1970 – 1990. Από τα μυθικά δίχρονα της Kawasaki, της Yamaha, της Suzuki και της Cagiva μέχρι τα μυθικά θηρία όπως το HONDA VFR750 RC30 και το Kawasaki Z1300.

Οι 1400 επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις εμβληματικές μοτοσυκλέτες που συγκεντρώθηκαν για την εκδήλωση και να ψηφίσουν σε ειδική εφαρμογή, αυτές που τους εντυπωσίασαν περισσότερο. Για όλες τις μοτοσυκλέτες επέλεξε η διοργάνωση να συμμετέχουν, θα αποδοθεί ειδικό έγγραφο «ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ» Αν χάσατε 1o CVC MOTORCYCLE FESTIVAL δεν έχετε παρά να περιμένετε το 2Ο CVC MF που θα γίνει και πάλι στη Θεσσαλονίκη από τον Μ.Ο.Β.Ε. τον Σεπτέμβριο του 2026.




